//Σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο Δήμο Εορδαίας.

Σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο Δήμο Εορδαίας.

Spread the love

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με μοναδικό θέμα το συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, έπειτα από την χθεσινή απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, που έθεσε την Π.Ε. Κοζάνης στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου.

Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Επιφυλακή οχημάτων για την μεταφορά πολιτών ευπαθών κατηγοριών.
  • Εκ νέου λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 2463053154, για την πληροφόρηση και τη στήριξη των δημοτών.
  • Προληπτικές απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Οργάνωση βαρδιών αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Μέτρα για την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς για τα οποία θα υπάρξει ξεχωριστή αναλυτική ανακοίνωση.
  • Καταγραφή προτάσεων και ερωτημάτων αναφορικά με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, την λειτουργία των σχολείων κ.α., τα οποία θα τεθούν στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, με αφορμή την αυριανή παρουσία του στο Νομό.

Τέλος ο Δήμος Εορδαίας παρακαλεί τους δημότες του να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής καθώς και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, συμβάλλοντας έτσι από πλευράς τους στα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 


Spread the love