//Τα Εισόδια της Θεοτόκου σήμερα – Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε πως θα είναι η Βουλή το Βράδυ

Τα Εισόδια της Θεοτόκου σήμερα – Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε πως θα είναι η Βουλή το Βράδυ

Spread the love

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν.

Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία.

Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων

Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες του έτους. Είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο συνδυασμός της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, με την Θεομητορική εορτή, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Διότι, η προσαγομένη στο Ναό του Θεού, είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ελλήνων, η προστάτιδα του φιλοχρίστου και ενδόξου Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

Άλλωστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη Αρετή από την υπεράσπιση της Πατρίδος, των βωμών και των εστιών, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, από κάθε ξένη επιβουλή. Αυτό πρέπει και σήμερα να είναι το καθήκον του κάθε Έλληνα. Και στην επιτέλεση αυτού του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Από τα Βυζαντινά χρόνια άλλωστε, η Παναγία μας, ως Υπέρμαχος Στρατηγός καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος. Όντας υπό την σκέπη και την προστασία της Μητέρας του Θεού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταγράψει σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών και όχι μόνο.

Όπως και σήμερα, η Παναγία στέκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εδώ και 9 μήνες δοκιμάζονται από τις προκλητικές ενέργειες του τουρκικού καθεστώτος. Τα αντανακλαστικά, η αποφασιστικότητα, η εμπειρία, η ψυχραιμία και το φρόνημα των Ελλήνων αποδείχτηκαν επί του πεδίου και επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε ένα δείγμα του εντυπωσιακού βίντεο που θα προβάλετε το απόγευμα του Σαββάτου στη πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής:


Spread the love