//Θεσσαλονίκη: Κατέβασαν επιβάτες στη μέση του πουθενά από αστικό μετά από έλεγχο – Ανάμεσα τους και Αργείτες

Θεσσαλονίκη: Κατέβασαν επιβάτες στη μέση του πουθενά από αστικό μετά από έλεγχο – Ανάμεσα τους και Αργείτες

Spread the love

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, που καταδεικνύει την δυσκολία της τήρησης των μέτρων αλλά και μεγάλης ταλαιπωρίας, καταγγέλουν στον ditikostipos.gr, κάτοικοι από το Άργος Ορεστικό, που βρίσκονται για προσωπικές τους υποθέσεις αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, χθες Σάββατο, ενώ ήταν επιβιβασμένοι σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 25 που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Βενιζέλου, σε κάποιο σημείο της διαδρομής εισήλθαν αστυνομικοί για έλεγχο μάσκας από τους επιβάτες. Κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι όλοι οι επιβάτες φορούσαν κανονικά μάσκα! Τότε, όπως μας λένε οι αυτόπτες μάρτυρες από το Άργος Ορεστικό, η Αστυνομία στράφηκε στο ότι οι επιβάτες ήταν υπεράριθμοι βάση της ΚΥΑ για τον περιορισμό στα μέσα μεταφοράς. Ο οδηγός, όπως μας μεταφέρουν, φοβούμενος την επιβολή προστίμου, απαίτησε να κατέβουν αμέσως άτομα από το αστικό λεωφορείο και μάλιστα σε μέρος δίχως στάση, στη μέση του πουθενά, κάτι που είναι εντελώς παράνομο!

Παρά τα έντονα παράπονα των επιβατών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν ενημερώθηκαν πριν την επίβαση τους, ότι το λεωφορείο είναι πλήρες σύμφωνα με τους κανονισμούς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, τελικά δέχτηκαν να αποβιβαστούν απο το λεωφορείο! Μάλιστα αναγκάστηκαν να περπατήσουν αρκετή ώρα, ώστε να φτάσουν σε κάποια άλλη στάση, προκειμένου να επιβιβαστούν σε άλλο λεωφορείο.

Το συμβάν, καταδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο, οτι τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν κατά γράμμα αφενός και αφετέρου υπάρχει ισχυρή θέληση ώστε να επιβάλλονται συνεχώς πρόστιμα, ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν ουσιαστικά την ευθύνη!

Ο ditikostipos προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την διοίκηση του Οραγνισμού της Θεσσαλονίκης για το συμβάν, κάτι που όμως δεν κατέστει δυνατό.


Spread the love