//Τι συμβαίνει με τα κρούσματα Covid-19 στο Άργος Ορεστικό – Τήρηση των μέτρων επισημαίνουν οι ειδικοί

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα Covid-19 στο Άργος Ορεστικό – Τήρηση των μέτρων επισημαίνουν οι ειδικοί

Spread the love

Από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, έγινε γνωστό ότι στο Άργος Ορεστικό έχουν παρουσιαστεί δύο κρούσματα κορωνοϊου, εκ των οποίων το ένα αφορά σε νεαρό και το άλλο σε άτομο που υπηρετεί στο 574 Τ.Π που εδρεύει στην πόλη!

Όσο αφορά το κρούσμα που εντοπίστηκε στο στρατόπεδο, το κρούσμα αυτό δεν θα καταγραφεί στην ΠΕ Καστοριάς και ας έχει να κάνει με το Άργος Ορεστικο, εφόσον πρόκειται για άτομο που η μόνιμη κατοικία του είναι τα Γρεβενά, οπότε από την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα αναφερθεί ως κρούσμα στην ΠΕ Γρεβενών, αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα καταγραφής του οργανισμού!  Ωστόσο άμεσα έγινε ιχναλήτηση των επαφών του και πάρθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα εντός του στρατοπέδου!

Σε ότι αφορά το κρούσμα του νεαρού, που είναι και κάτοικος Άργους Ορεστικού, πρόκειται για κρούσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, για αυτό άλλωστε και ο νεαρός, που όπως φαίνεται κόλλησε τον ιό στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής όπου έκανε διακοπές, δεν εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα, παρά μόνο, αυτό που λέμε στην καθιμηλουμένη, δέκατα πυρετού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, σε τεστ υποβλήθηκε και η οικογένεια του νεαρού, των οποίων τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά! Σήμερα πάντως, όπως μας πληροφόρησαν, θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του ιού, και τα άτομα της περεάς του νεαρού, που ήταν μαζί τις ημέρες των διακοπών, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του, έστω κι αν κανείς τους δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το παραμικρό σύμπτωμα!

Αν και η κατάσταση δεν εμπναίει καμιά ανησυχία, οι ειδικοί με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή, επισημαίνουν την τεράστια ανάγκη για την ακριβέστατη τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει πάρει η πολιτεία. Μπορεί, τουλάχιστον προς ώρας, να μην υπάρχει έντονη ανησυχία για διασπορά, αλλά επειδή πολλά άτομα μετακινούνται για τις διακοπές του και μπορεί να κολλήσουν δίχως και οι ίδιοι να το καταλάβουν, είναι απαραίτητο όλοι να τηρούν τα μέτρα, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει το κλίμα ασφάλειας και πάνω από όλα αφάλεια για την υγεία!


Spread the love