//Την επιστροφή των φοιτητών στην Καστοριά ζητά με επιστολή του στον Πρύτανη ο Γ. Κορεντσίδης, τονίζει οτι οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν

Την επιστροφή των φοιτητών στην Καστοριά ζητά με επιστολή του στον Πρύτανη ο Γ. Κορεντσίδης, τονίζει οτι οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν

Spread the love

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στους Προέδρους των τεσσάρων πανεπιστημιακών σχολών Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης τους ζητά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους, να ενθαρρύνουν και να παροτρύνουν τους φοιτητές να έρθουν στην Καστοριά, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να πραγματοποιήσουν τις πρακτικές τους ασκήσεις, όσοι βρίσκονται σε τέτοια διαδικασία, σε επιχειρήσεις και δομές της περιοχής.

Παράλληλα τονίζει ότι η νέα Δημοτική Αρχή, που θεωρεί τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολών Καστοριάς κομμάτι της οικογένειας του Δήμου Καστοριάς, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλει και να στηρίξει και την πανεπιστημιακή κοινότητα Καστοριάς, τόσο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, όσο και με την επιστροφή των φοιτητών, παλαιών και νέων, στην πόλη μας, όταν βεβαίως γίνει αυτό επιτρεπτό από την πολιτεία, αλλά και από τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:

Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη

 

ΚΟΙΝ:

  1. Πρόεδρο Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Π.Δ.Μ.

κ. Θεόδωρο Μονοβασίλη

  1. Πρόεδρο Τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων Π.Δ.Μ.

κ. Γεώργιο Λάππα

  1. Πρόεδρο Τμήματος Πληροφορικής Π.Δ.Μ.

κ. Μιχαήλ Δόση

  1. Πρόεδρο Τμήματος Μαθηματικών Π.Δ.Μ.

κ. Ανδρέα Πετράκη

 

ΘΕΜΑ: «Παρότρυνση στους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη

 

Διανύουμε, ως γνωστόν, μία μεταβατική περίοδο σε κάθε τομέα, με σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήδη εφαρμόζονται, βάση των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, οι αντίστοιχες οδηγίες και κανονισμοί για την πρόληψη της μετάδοσης  του COVID-19, οι οποίες μεταβάλλουν το δια ζώσης Εκπαιδευτικό Έργο σας με  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εξέταση, αλλά και την καθημερινότητα  των φοιτητών μας.

Η Καστοριά, έχοντας ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που επέφερε ο συγκεκριμένος ιός, μετράει σήμερα 70 ημέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα. Η πανέμορφη Καστοριά μπορεί να διαμηνύει πλέον ότι είναι ένας ασφαλής τόπος και προορισμός, με πλήρη κανονικότητα στην καθημερινότητα και θωρακισμένες δομές δημόσιας υγείας. Ισχυρές και απαραίτητες προϋποθέσεις αίσθησης σιγουριάς και ασφάλειας για τους επισκέπτες αλλά και για τους φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων  της περιοχής μας.

 

 


Spread the love