//Το Άργος Ορεστικό αποχαιρέτησε τον Πατέρα Κωσταντίνο – Φωτο

Το Άργος Ορεστικό αποχαιρέτησε τον Πατέρα Κωσταντίνο – Φωτο

Spread the love

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, σήμερα το απόγευμα το Άργος Ορεστικό, είπε το στερνό αντίο στον ιδιαίτερα αγαπητό, Πατέρα Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, ο οποίος χθες, πλήρης ημερών, παρέδωσε την ψυχή του εις χείρας Θεού.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ, πλειάδεας Ιερεών, συγγενών και φίλων. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Καστοριάς, μίλησε για τον επί 35 χρόνια εφημέριο των Λαχανοκήπων, εξηγώντας αρχικά το πόσο σημαντική είναι η αποστολή ενός Ιερέα και γιατί υπάρχουν ιδιαίτερες ευχές κατά την Εξόδιο Ακολουθία. Τόνισε δε πως στα χέρια του, τοποθετείτε το Ευαγγέλιο που είναι ο ίδιος ο Χριστός και όχι απλά μια εικόνα, όπως συνήθως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, βαθιά συγκινημένος, αναφέρθηκε σε κοινές αναμνήσεις με τον εκλιπόντα Ιερέα, από τα χρόνια που ήταν εφημέριος, αλλά και όταν εκείνος έχασε τη συμβία του Πρεσβυτέρα. Τέλος ευχήθηκε να βρει ανάπαυση στις αγκάλες του Θεού και παρηγοριά οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένεια του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του!

Στην Εξόδιο ακολουθία, βρέθηκαν αρκετοί πιστοί για να πάρουν για τελευταία φορά την ευχή του αγαπημένου πατέρα Κωνσταντίνου και να συμπαρασταθούν στους οικείους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες για την καταπολέμηση του Covid-19

Η ταφή πραγματοποιήθηκε, σε στενό οικογενειακό κύκλο και ελάχιστων φίλων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, πίσω απο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, του δημοτικού κοιμητηρίου Άργους Ορεστικού.


Spread the love