//Το Άργος Ορεστικό γιορτάζει και πανηγυρίζει: Λαμπρός ο Εσπερινός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το Άργος Ορεστικό γιορτάζει και πανηγυρίζει: Λαμπρός ο Εσπερινός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Το Άργος Ορεστικό εορτάζει και πανηγυρίζει την πολιούχο και προστάτη του Αγία Παρασκευή, στον ομόνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Πόλης.

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ Σεραφείμ, πλειάδας Ιερέων και την παρουσία πολύ κόσμου, που λόγω των μέτρων προστασίας για τον Covid-19 παρακολούθησαν την ακολουθία κατά δεκάδες εντός και εκτός του Ιερού Ναού.

Παρών ήταν ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος  κ. Κάλλι Κυριακίδου. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Εσπερινού, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος ανέφερε πως ο φετινός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, έρχεται στη σκία της ιστορικής βεβήλωσης της Μεγάλης Εκκλησιάς του γένους μας, την Αγιά Σοφιά. Για αυτό στο τέλος της ομιλίας του, ζήτησε και έψαλαν όλοι τον θριαμβευτικό ύμνο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ»

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου, με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας, ενώ αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Παντελεήμωνος, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως λόγω των μέτρων, ο Ιερός Ναός παρουσίασε πληρότητα στη χωρητικότητα, για αυτό εκατοντάδες κόσμου, προσέρχονταν, άναβαν το κερί του, προσκυνούσαν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής και τα Ιερά Λείψανα και αποχωρούσαν.


Spread the love