//Το δημάρχειο του Σαν Φρανσίσκο θα φωτιστεί με την γαλανόλευκη για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Το δημάρχειο του Σαν Φρανσίσκο θα φωτιστεί με την γαλανόλευκη για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Spread the love

Για να τιμήσει την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας του 1821, το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες (UHAS) που εκπροσωπούν Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του Τάσο Ζωγράφου, Προέδρου των Ηνωμένων Ελληνοαμερικανικών Εταιρειών Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS).

«Η ελληνική κοινότητά μας στην Καλιφόρνια συνεργάζεται από κοινού για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την τυραννία, θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της καταπίεσης και απελευθερώθηκαν γενναία την Ελλάδα από την κατοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της UHAS Τάσο Ζωγράφος.

«Οι Έλληνες και οι Φιλελλήνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ελευθερίας για όλους».

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, το UHAS συνεργάστηκε με το Γραφείο του Δημάρχου του Σαν Φρανσίσκο Λονδίνο Breed για να σηκώσει την ελληνική σημαία στις 25 Μαρτίου και να παραμείνει για πέντε συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ελληνικής Κληρονομιάς που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου- 28, 2021.

«Εκτιμούμε τις ενέργειες του Δημάρχου για την υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτού του άνευ προηγουμένου χρόνου που επηρεάζει την ικανότητά μας να γιορτάσουμε πλήρως αυτό το σημαντικό γεγονός», δήλωσε ο Τάσο Ζωγράφος.

«Τώρα οι οικογένειές μας θα είναι σε θέση να οδηγήσουν κάτω για να απολαύσουν με ασφάλεια την ελληνική σημαία που υψώνεται ψηλά στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο»

Πηγή: greekreporter.com


Spread the love