//Το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος – ΦΩΤΟ

Το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος – ΦΩΤΟ

Spread the love

Στο Άργος Ορεστικό βρέθηκε για ακόμη μια φορά, το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ Καλλίνικος, ο οποίος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της πόλης και ήρθε κοντά με μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Την επίσκεψη του ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε στο Γενικό Λύκειο του Άργους Ορεστικού, όπου έγινε δεκτός με πολύ αγάπη τόσο από του καθηγητές όσο και από τους μαθητές του σχολείου. Τον κ. Καλλίνικο υποδέχθηκε ο διευθυντής του λυκείου κ. Δημήτριος Τσατσαρώνης, ο οποίος τον συνόδευσε σε όλη την επίσκεψη του στη σχολική μονάδα.

Αρχικά ο Μητροπολίτης συναντήθηκε με τους καθηγητές με τους οποίους αντάλλαξε ευχές και ακολούθησε μια σύντομη συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης με τις δυσκολίες κι όλας εξ αιτίας της πανδημίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ήρθε κοντά με τους μαθητές τους οποίους επισκέφθηκε στα τμήματα τους. Αρχικά και για την συντομία του χρόνου, ήταν να επισκεφθεί ενδεικτικά ένα τμήμα από κάθε τάξη του λυκείου. Όμως αρκετοί μαθητές με την αγάπη τους, ζήτησαν να το δουν από κοντά, κάτι που ο Σεβασμιώτατος με την πατρική του αγάπη και το ενδιαφέρον του, δεν αρνήθηκε και έτσι επισκέφθηκε όλα τα τμήματα και γνώρισε όλα τα παιδιά.

Ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς, δέχτηκε μερικές ερωτήσεις εκ μέρους των παιδιών, ενώ έδωσε κυρίως στους μαθητές της Γ΄λυκείου αρκετές συμβουλές, μιας και στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μετέφερε ακόμα δικές του εμπειρίες, αφού και ο ίδιος έχει υπάρξει δάσκαλος, ενώ μίλησε στα παιδιά για την εμπιστόσυνη που πρέπει να έχουν στο Θεό αλλά και στην επιστήμη, χρησιμοποιώντας αρκετά παραδείγματα  Αγίων της Εκκλησίας, όπως του Αγίου Παϊσίου, που παρότι ήταν Άγιος, προσέτρεξε στους γιατρούς και έκανε και εγχείριση όταν κλονίστηκε η υγεία του. Συμβούλεψε ακόμα τα παιδιά να μην έχουν άγχος και να μη λυπούνται, ιδίως μάλιστα όταν δεν υπάρχει λόγος!

Τα παιδιά, άκουσαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις συμβουλές και τις προτροπές του Μητροπολίτη, ενώ δέχτηκαν από τα χέρια τους ως δώρο και ευλογία, μια εικόνα του Αγίου Μηνά, προστάτη και απελευθερωτού της περιοχής μας. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστηκε εγκάρδια τον Λυκειάρχη για την πρόσκληση και την επίσκεψη στο σχολείο.

Δείτε φωτογραφίες


Spread the love