//Το παλαιότερο εστιατόριο σε κάθε χώρα – Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1898

Το παλαιότερο εστιατόριο σε κάθε χώρα – Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1898

Spread the love

Η NetCredit συγκεντρώνοντας διάφορα στοιχεία από όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει έναν χάρτη διαφορετικό από τους άλλους, αφού δείχνει το παλαιότερο εστιατόριο για σχεδόν κάθε χώρα.

Πολλά από τα εστιατόρια που πρωταγωνιστούν στον χάρτη έχουν καταφέρει να γράψουν ιστορία χρόνο γιατί στηρίζονται στο παραδοσιακό φαγητό. Το παλαιότερο εστιατόριο, το St. Peter Stifts Kulinarium στην Αυστρία, χρονολογείται από το 803 μ.Χ. Σήμερα, οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυστριακά κλασικά πιάτα, όπως το σνίτσελ, ενώ προσφέρει και πιο μοντέρνες επιλογές με τοπικά κρέατα και τυριά.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα των δέκα παλαιότερων εστιατορίων παγκοσμίως. Το El M’Rabet είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Αφρικής και ιδρύθηκε το 1630 στην Τυνησία. Στην Κολομβία συναντά κανείς το La Puerta Falsa, το παλαιότερο εστιατόριο της Νότιας Αμερικής. Το 1153, ιδρύθηκε το παλαιότερο εστιατόριο της Κίνας.

Για την Ελλάδα, το παλαιότερο εστιατόριο, λέγεται ότι είναι μια ταβέρνα, που ονομάζεται «Ταβέρνα στα Ψαρά» και λειτουργεί στο ομώνυμο νησί από το 1898.

Perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο σε κάθε χώρα - Στη Ελλάδα λειτουργεί από το 1898


Spread the love