//Το παρασκήνιο λίγες μέρες πριν την συζήτηση για τις εκλογικές παραβάσεις που αφορούν τον δήμο Καστοριάς στη συνεδρίαση της Επιτροπής στα Ιωάννινα

Το παρασκήνιο λίγες μέρες πριν την συζήτηση για τις εκλογικές παραβάσεις που αφορούν τον δήμο Καστοριάς στη συνεδρίαση της Επιτροπής στα Ιωάννινα

Spread the love

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στην μεγάλη Αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ιωάννινων, συνεκλήθη σε δημόσια συνεδρίαση η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων ώστε να εξεταστεί η υπ’ αριθ. πρωτ. 31/05.10.2023 καταγγελία ΚΑΤΑ του Ιωάννη Κορεντσίδη Δημάρχου Καστοριάς και επικεφαλή του εκλογικού συνδυασμού για το Δήμο Καστοριάς «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ», ύστερα από ενδείξεις για εκλογικές παραβάσεις.

Η επιτροπή ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων αντιμετώπισε με τον προσήκοντα προβληματισμό τα επιπρόσθετα στοιχεία που κατατέθηκαν, και η δικηγορική ομάδα που συνόδευε τον κ Κορεντσίδη θορυβούμενη από την στάση της και την συμπληρωματική κατάσταση στοιχείων, ζήτησε αναβολή της συζήτησης κάτι που έγινε δεκτό για την 22 Νοεμβρίου 2023.

Εκ των καταγγελομένων, τα όσα προβλέπονται από τον νόμο, αλλά και τον σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης της διαμορφωθείσας κατάστασης από όλους τους ενδιαφερόμενους ( ο κ Κορεντσίδης έχει 3 νομικούς προς υπεράσπιση του) φαινεται οτι η ιστορία ειναι σοβαρή.

Εάν λάβουμε υπ όψιν και τις επισκεψεις των ενδιαφερομένων στην Αθήνα πριν την αναβληθείσα συνεδρίαση της 8ης Νοεμβρίου δεν χωρά αμφιβολία για την σοβαρότητα αλλά και την ανησυχία που προκαλεί η υπόθεση με δεδομένο ότι η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων μπορεί να συζητηθεί περαιτέρω μόνο από το συμβούλιο της Επικρατείας.

Θεωρούμε ότι παρεμβασεις στο έργο της επιτροπής αλλά και της απόδοσης δικαιοσύνης δεν μπορούν να υπάρξουν παρά τις αντίθετες απόψεις που προσπαθούν να αρθρώσουν ορισμένοι κύκλοι επικαλούμενοι από την μία τις επισκέψεις του κ Κορεντσίδη συνοδεία της τοπικού βουλευτή κ Μαρίας Αντωνίου ιδιαίτερα στο υπουργείο Εσωτερικών, ή ακόμα και τις συναντήσεις του κ Γρηγοριάδη με κυβερνητικά στελέχη.

Η επιτροπή θα σταθεί στο υψος των περιστασεων εξετάζοντας τα όποια στοιχεία κατατέθηκαν θα εκτιμήσει την μικρή διαφορά των εκλογικών συνδιασμών την δεύτερη κυριακή σε συνάρτηση με τις επιρροές που δέχθηκαν οι ψηφοφόροι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, επιρροές που ενδεχόμενα δυνητικά να αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Πηγή kastoriatwra.gr


Spread the love