//Τόκιο 2020: Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα «απλοποιηθούν» το καλοκαίρι του 2021

Τόκιο 2020: Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα «απλοποιηθούν» το καλοκαίρι του 2021

Spread the love

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής υποστήριξε ότι «δεν θα γίνουν με μεγαλοπρέπεια»

Χωρίς μεγαλοπρέπεια και απλοποιημένοι θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, που λόγω του κορωνοϊού αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο ανακοίνωσε τα σχέδια της επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι η διοργάνωση θα είναι «απλοποιημένη».

«Δεν θα γίνουν με μεγαλοπρέπεια», διευκρίνισε. Οι διοργανωτές εργάζονται πάνω σε 200 ιδέες για να απλοποιήσουν και να περιορίσουν το κόστος της διοργάνωσης, που αναπρογραμματίστηκε.

Ο επικεφαλής του «Τόκιο 2020» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των φιλάθλων που θα παρακολουθούν τους αγώνες, αν και το διαγωνιστικό πρόγραμμα παραμένει ίδιο.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του 2020 Γιοσίρο Μόρι αρνήθηκε να συζητήσει το ενδεχόμενο ακύρωσης των Αγώνων τελείως.

«Δεν είναι σωστό να συζητάμε για σενάρια με βάση ένα υποθετικό σενάριο και επομένως κατευθυνόμαστε στο να μην εξετάσουμε καθόλου την ακύρωση», ανέφερε.

Τον Απρίλιο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είπε ότι μπορεί να είναι «δύσκολη» η διοργάνωση των Αγώνων αν δεν υπάρξει επιτυχημένη διαχείριση του κορωνοϊού.


Spread the love