//Τον χειμώνα του 2022 οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό

Τον χειμώνα του 2022 οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό

Spread the love

«Η μισή απολιγνιτοποίηση έγινε στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας χωρίς ευρωπαϊκές ενισχύσεις και χωρίς να πέσει ούτε ένα ευρώ στην περιοχή. Εμείς με σχέδιο και προοπτική προχωράμε στην υπόλοιπη, χωρίς να αφήσουμε συντρίμμια» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση των εγκαινίων της έναρξης των έργων διανομής Φυσικού Αερίου που διοργάνωσε η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι πρωτοφανείς» και ότι καμία Περιφέρεια της χώρας δεν έχει λάβει τέτοιες ενισχύσεις έως σήμερα, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή, με διαπραγματεύσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες «αυξήθηκε ο χάρτης των περιφερειακών ενισχύσεων για την δυτική Μακεδονία».

 

«Έχουμε την θέληση, τους πόρους, το όραμα και θα το καταφέρουμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού που θα κάνουμε την δυτ. Μακεδονία καλύτερη όσο ποτέ άλλοτε» κατέληξε.

‘Ασκησε κριτική στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι είχε θέσει το έργο στο προηγούμενο οικονομικό πρόγραμμα, κάτι που είναι σχετικά εύκολο να το κάνει κάποιος, αλλά δεν είχε προχωρήσει στα δύσκολα κομμάτια που είναι η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα «όταν ανέλαβα το υπουργείο Ανάπτυξης ήρθα αντιμέτωπος με το αίτημα της ΕΕ, που ήθελε την απένταξη πολλών έργων φυσικού αερίου και της δυτικής Μακεδονίας που διαχειριζόταν η ΔΕΔΑ, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προχωρήσει καμία δημοπράτηση».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι…. Διαβάστε την συνέχεια στο fouit.gr


Spread the love