//Τον Προστάτη των γουναράδων Προφήτη Ηλία, τίμησε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς – ΦΩΤΟ

Τον Προστάτη των γουναράδων Προφήτη Ηλία, τίμησε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς – ΦΩΤΟ

Spread the love

Τον Προστάτη των γουναράδων, Προφήτη Ηλία, τίμησε και φέτος ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ.

Οι εκδηλώσεις, ξεκίνησανμε ιδιαίτερη κατάνυξη με τον Εσπερινό χθες Κυριακή και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με την καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο Τσαρδάκι.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλωνο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας Ζήσης, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κα Αντωνίου Μαρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος Δημήτριος, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης Ιωάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας Κα Κυριακίδου Καλλιόπη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Καραταγλίδης Χαράλαμπος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, καθώς και πλήθος πιστών.

Στην συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Τσούκας Απόστολος χάρισε στον κ. Υφυπουργό συμβολικά μία εικόνα του Προφήτη Ηλία, ενώ σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε : «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε με την βοήθεια της Παναγίας και του Προφήτη Ηλία να πάνε όλα καλά. Τα προβλήματα είναι γνωστά, προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε, και περιμένουμε τη συμπαράσταση όλων η οποία είναι απαραίτητη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Νομίζω ότι στο τέλος θα δικαιωθούν οι αγώνες και οι κόποι μας και ότι οι δύσκολες μέρες θα μείνουν πίσω μας». Επίσης, δήλωσε ότι στη συνάντηση  που θα έχει στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με τον κ. Υπουργό, θα του καταθέσει υπόμνημα με τα προβλήματα του κλάδου της γούνας και σειρά μέτρων και λύσεων οι οποίες προτείνονται από πλευράς του ΣυνδέσμουΓουνοποιών Καστοριάς για όλο τον κλάδο.

 

 


Spread the love