//Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, θα απογοητευτεί

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, θα απογοητευτεί

Spread the love

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. Κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν ήταν ειλικρινής και έντιμη όσον αφορά τον διάλογο, καθώς υπέγραψε “πειρατική συμφωνία” με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου 2020.

“Με αυτή τη συμφωνία η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης παραβιάζεται. Με βάση αυτή την εξέλιξη, στάλθηκε το Ορούτς Ρέις για να συνεχίσει τις έρευνες που είχαν προγραμματιστεί”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει νομική βάση για τις αντιρρήσεις της Ελλάδας, επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα δικαιώματά της όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στο πλαίσιο που έχουν οριστεί με αποφασιστικότητα.

“Στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα αυξάνει την ένταση όχι η Τουρκία. Η Τουρκία σύντομα θα ανατρέψει τη διαβολική συμμαχία που δημιουργήθηκε εναντίον της… Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Τουρκία από τη Μεσόγειο, η οποία ήταν υπό τουρκικό έλεγχο επί αιώνες. Αυτοί που ενεργούν με βάσει την άποψη ότι «εγώ είμαι μοναδικός ιδιοκτήτης της Μεσογείου θα απογοητευτούν». Από την άλλη πλευρά η στρατιωτική παρουσία μας στην περιοχή δεν έχει στόχο να προκαλέσει κλιμάκωση αλλά στοχεύει κυρίως στην άσκηση του δικαιώματος της νόμιμης άμυνας, όταν είναι απαραίτητο. Στρατιωτική παρέμβαση σε πλοία μη πολεμικά δεν θα επιτραπεί” σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Spread the love