//Τρεισήμισι μήνες σε ασφυκτικό κλοιό η Εορδαία – Ανάγκη για περαιτέρω Υγειονομική και Οικονομική στήριξη

Τρεισήμισι μήνες σε ασφυκτικό κλοιό η Εορδαία – Ανάγκη για περαιτέρω Υγειονομική και Οικονομική στήριξη

Spread the love

Την ανάγκη να στηριχθεί περαιτέρω Υγειονομικά και Οικονομικά η Εορδαία, η οποία επί τρεισήμισι μήνες παραμένει σε κλοιό αυστηρών περιοριστικών μέτρων, με τη λήψη γενναίων αποφάσεων από την Πολιτεία τόνισαν όλοι, όσοι πήραν τον λόγο στη χθεσινοβραδινή, έκτακτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτενής αναφορά έγινε στις συνέπειες που υφίστανται οι κλάδοι του Εμπορίου και της Εστίασης με τους εκπροσώπους τους να δηλώνουν, ότι συνάδελφοι τους αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, ζητώντας άμεση χρηματοδότηση και άνοιγμα των Επιχειρήσεων τους. Βουλευτές μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τα εξειδικευμένα μέτρα, που θα πρέπει να ισχύσουν για τις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και αναμένουν με γνώμονα τις παρεμβάσεις, που έκαναν στα αρμόδια Υπουργεία τις απαντήσεις.

Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται στην Π Ε Κοζάνης κλιμακωτή αύξηση των κρουσμάτων, συστήνοντας την τήρηση σχολαστικών μέτρων, ενώ ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε ότι τελευταία παρατηρείται μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων στις κλινικές covid-19, λιγότεροι από 25, ενώ υπάρχουν άδεια κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς αναφέρθηκε στην κατάσταση, που επικρατεί στον τόπο αλλά και στις κινήσεις, που έγιναν από πλευράς του Δήμου, χαρακτηρίζοντας «λάθος» την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, ενώ από πλευράς Επικεφαλής των παρατάξεων του Σώματος δεν έλειψαν τα περί «στοχοποίησης» της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Spread the love