//«Τσουνάμι» αγάπης για τον Μητροπολίτη μας: «Σεβασμιώτατε προσευχόμαστε και σας περιμένουμε στην Καστοριά σας»

«Τσουνάμι» αγάπης για τον Μητροπολίτη μας: «Σεβασμιώτατε προσευχόμαστε και σας περιμένουμε στην Καστοριά σας»

Spread the love

«Τσουνάμι» αγάπης και συμπαράστασης έχει ξεσπάσει για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως πως μεταφέρθηκε σε Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας με εκατοντάδες μηνύματα και αναρτήσεις και σχόλια με τα οποία εκφράζουν την μεγάλη αγάπη τους και την συμπαράσταση τους για τον σεπτό ποιμένα της Καστοριάς.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι και εκείνοι που στέλνουν αγωνιώδη μηνύματα στον ditikostipos.gr ζητώντας πληροφόρηση για την πορεία της υγείας του, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στην πολυαγαπημένη του Καστοριά και το ποίμνιο του.

Μηνύματα γράφουν και στέλνουν Εκκλησιαστικοί άντρες, πολιτικά πρόσωπα αλλά κυρίως με άδολη αγάπη ο απλός κόσμος και τα πνευματικά παιδιά του από την μητροπολιτική περιφέρεια της Καστοριάς αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, ακόμα και του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικά η κα Αγνή Κανδύλη Μυκωνιάτη σε ανάρτηση της έγραψε:

Μια προσευχή και μια ευχή, να επιστρέψετε σύντομα κοντά μας!
«Άγιε Ιεράρχα, ομολογητά, διδάσκαλε της αληθείας και ανάργυρε ιατρέ Λουκά, σοι κλίνομεν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος και προσπίπτοντες τοις τιμίοις και ιαματικοίς λειψάνοις σου, σε παρακαλούμεν, ως τα τέκνα τους πατέρας αυτών.
Εισάκουσον ημών των αμαρτωλών, τίμιε πάτερ, και προσάγαγε την δέησιν ημών τω ελεήμονι και φιλανθρώπω Θεώ, ως εστώς ενώπιον αυτού μετά πάντων των αγίων.
Πιστεύομεν ότι αγαπάς ημάς δια της αυτής αγάπης ην ηγάπησας τους αδελφούς σου κατά την εν τω κόσμω βιοτήν σου.
Την τέχνην των ιατρών μετιών, των ασθενούντων τα αρρωστήματα, τη αρωγή της χάριτος, πλειστάκις εθεράπευσας.
Μετά δε την σεπτήν σου κοίμησιν, τα σα χαριτόβρυτα λείψανα, ο των όλων Δεσπότης, πηγήν ιατρείας ανέδειξεν.
Ποικίλας γαρ ιώνται ασθενείας καί δύναμιν δωρούνται τοις ευλαβώς ταύτα ασπαζομένοις και αιτουμένοις την θείαν πρεσβείαν σου.
Διό αιτούμεν σε και θερμώς παρακαλούμεν σε, τον την χάριν της ιατρείας κομισάμενον· τον ασθενούντα και δεινώς χειμαζόμενον αδελφόν ημών (….) επίσκεψαι και θεράπευσον εκ της συνεχούσης αυτόν ασθενείας.
Πάντιμε και αγιώτατε πάτερ Λουκά, ελπίς αρραγής των ασθενούντων και κεκμηκότων, μη επιλάθου δωρήσασθαι τω αδελφώ ημών (….) την ίασιν και πάσιν ημίν τα ευφρόσυνα.
Ίνα και ημείς συν σοι δοξάζωμεν τον Πατέρα και τον Υιόν και το Άγιον Πνεύμα, την μίαν θεότητα τε και βασιλείαν, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν».

Διαβάστε μερικά μηνύματα για την υγεία του Σεβασμιωτάτου:

-Με βαθειά συγκίνηση και πόνο παρακολουθώ την πορεία της υγείας του πολύ αγαπητού Αδελφού Σεραφείμ. Εύχομαι και προσεύχομαι για την πλήρη και σύντομη ανάρρωσή του. Η Υπεραγία Θεοτόκος και όλοι οι Άγιοι να είναι δίπλα του! Τον εκτιμούμε και τον αγαπούμε! + Ο Προικοννήσου Ιωσήφ

-Εύχομαι ολόψυχα όπως και όλοι μας να πάνε όλα καλά περαστικά να είναι και να έρθει σύντομα κοντα μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός Η Παναγία μας και όλοι η Άγιοι να είναι κοντά του Αμήν Αμήν Αμήν

-Γρηγορη αναρρωση Σεβασμιωτατε να εξελθετε γρηγορα απο την Μ. Ε. Θ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ.

-Ευχομαι και προσευχομαι ο σεβασμιωτατος Σεραφειμ να βγει γερος και δυνατος απο αυτη την δοκιμασια και η Παναγια η Μαυριωτισσα να τον προστατεψει και να τον σκεπασει με Την Χαρη Της.

-Περαστικά σας Σεβασμιότατε εύχομαι ταχεία ανάρρωση..

-Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλασσέ τον υπό την σκέπην Σου! Οι προσευχές μας,οι ευχές μας,η σκέψη μας και η αγάπη μας είναι μαζί σας Σεβασμιώτατε! Περαστικά και γρήγορα κοντά μας!

-Περαστικά στόν Σεβασμιώτατο…..οί προσευχές όλων μας τόν συνοδεύουν από τήν πρώτη στιγμή τής δοκιμασίας Του…..ταχεία ανάρρωση Δεσπότη μου!

-Με βαθειά συγκίνηση και πόνο παρακολουθώ την πορεία της υγείας του πολύ αγαπητού Σεβασμιωτάτου κκ Σεραφείμ .🙏🙏🙏Εύχομαι και προσεύχομαι για την πλήρη και σύντομη ανάρρωσή του. Η Υπεραγία Θεοτόκος και όλοι οι Άγιοι να είναι δίπλα του να τον προστατεύουν και να τον σκεπάζουν .

-Στον αγαπημένο μας Σεβασμιώτατο, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να είναι πάλι κοντά μας. Η Παναγία να τον σκεπάζει!!

-Σεβασμιώτατε, ευχόμαστε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος που τόσο πολύ ευλαβείστε να σας φέρει το συντομότερο κοντά μας. Προσευχόμαστε για την γρήγορη ανάρρωση σας.

-Αγιε Σεραφείμ βοηθησε Τον Σεβασμιοτατο να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία.Αγναντερο Καρδίτσας.

-Εύχομαι Ολόψυχα Ο Ερχομός του Χριστού Μας Να Δοσει Δύναμη Να Επιστρέφεται Στα Παιδάκια σας Που Τόσο πολύ Ανάγκη Σας Έχουνε Και Σας Αγαπάνε Και Πρωσευχωμασται Για Γρήγορη Ανάρρωση Καλή Δύναμη

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού: Προσευχή για τον Eπίσκοπο μας πατέρα Σεραφείμ. Χρόνια τώρα προσεύχεται για μας. Εδώ και μήνες νύχτα και ημέρα προσευχόταν για όλους μας και μας σκέπαζε με την αγάπη του. Τώρα έχει ανάγκη τις δικές μας προσευχές

 


Spread the love