//Τζηκαλάγιας:Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την πορεία της χώρας στο μέτωπο του Covid-19

Τζηκαλάγιας:Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την πορεία της χώρας στο μέτωπο του Covid-19

Spread the love

Η Υγειονομική κρίση, προφανώς έχει επηρεάσει τις ζωές όλων των πολιτών και την καθημερινότητα μας. Η ομολογουμένως εξαιρετική διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας ,που περιελάμβανε και την επώδυνη μεν αλλά αναγκαία δε αναστολή των οικονομικών δραστηριοτήτων(lockdown), απέτρεψε τα χειρότερα που είδαμε σε άλλα κράτη.

Η έξαρση του κορωνοϊού ,όπως διαφαινόταν για αυτήν την περίοδο, είναι πλέον γεγονός. Αυτό το διάστημα είναι το πλέον κρίσιμο για την πορεία που θα έχει η Ελλάδα στην μάχη αυτή, η οποία μάχη πρέπει να κερδηθεί ,χωρίς να χρειαστεί αναγκαστικά να παρθούν μέτρα ,που θα πάγωναν πάλι την οικονομική ζωή του τόπου.

Η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι αυτή του Πνευμονολόγου. Με βάση λοιπόν την επιστημονική λογική, εάν καταφέρουμε να διατηρήσουμε χαμηλό το επίπεδο εξάπλωσης ,και έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα,( τα οποία θα έχουν από εδώ και στο εξής πιο βαριά κλινική εικόνα λόγω εποχής),τότε μπορούμε να πούμε ότι τα δύσκολα θα έχουν περάσει. Αυτό πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι σε λίγο καιρό θα έρθει το εμβόλιο και θα μπορέσει αρχικά ένα τμήμα του πληθυσμού να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δεδομένα, καλώ όλους τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση τον επόμενο καιρό, ιδίως τους ηλικιωμένους και όσους έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα να είναι διπλά προσεκτικοί. Εφιστώ την προσοχή στην τήρηση των μέτρων, ακόμη και από αυτούς που έχουν τις όποιες επιφυλάξεις, καθώς δεν είναι η ώρα για πειραματισμούς.

Ως Ιατρός αλλά και ως πολιτικός λέω και έλεγα πάντα ,πως προέχει η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Σε όσους πάλι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που κρύβει η Υγειονομική κρίση αλλά ανησυχούν για την πορεία της Οικονομίας, τους συνιστώ να είναι τριπλά προσεκτικοί διότι δεν αντέχει η Ελλάδα ένα νέο ευρύτερο LockDown, πόσο μάλλον η ιδιαίτερη Πατρίδα μου η Καστοριά…

*Άρθρο του Ζήση Τζηκαλάγια Γατρός-Πνευμονολόγος και Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καστοριάς στα Παραπολιτικά

 


Spread the love