//Βυθίζεται στο χάος η Καστοριά: Τεράστια ανησυχία στην Εστίαση – Ακυρώσεις στα καταλύματα!

Βυθίζεται στο χάος η Καστοριά: Τεράστια ανησυχία στην Εστίαση – Ακυρώσεις στα καταλύματα!

Spread the love

Το «δρόμο» της Κοζάνης ακολουθεί, με τις ευλογίες της κυβέρνησης από αύριο το πρωί και η Καστοριά, η οποία δεν κατάφερε να παραμείνει στο Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό, και έτσι, από αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 6 το πρωί, και για 14 ημέρες ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα τίθεται στο Επίπεδο 4- Αυξημένου Κινδύνου.

Για την απόλυτη καταστροφή για την τοπική οικονομία μιλούν επιχειρηματίες της Καστοριάς, ωστόσο λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Π.Ε. Καστοριάς και έπειτα από σχετική εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την επιτακτική ανάγκη περιορισμού της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, το «μίνι» lockdown θεωρείται αναπόφευκτο.

Κορωνοϊός -μίνι lockdown στην Καστοριά: Τρομερές επιπτώσεις στον κλάδο του υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η πρόσφατη αισιοδοξία των επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης (καφέ μπαρ κτλ.) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πέρασε στην αντίπερα όχθη.

«Θα έχουμε τρομερές επιπτώσεις, τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα θα είναι μηδαμινά» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς Άγγελος Γεωργιάδης, εξηγώντας πώς το ‘πενταήμερο’ της 26ης Οκτωβρίου και της 28ης Οκτωβρίου, παραδοσιακά έφερνε στην πόλη της Καστοριάς υψηλή επισκεψιμότητα και πληρότητες στα καταλύματα του νομού, σε ποσοστά που έφθαναν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Ελπίζουμε να ανακάμψουμε σύντομα, να ξεφύγουμε από τον κίνδυνο και η επόμενη μέρα να μας βρει με ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο κ. Γεωργιάδης.

Κορωνοϊός -μίνι lockdown στην Καστοριά: Ακυρώσεις στα καταλύματα

Η απόλυτη καταστροφή και για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού σημαίνει το «μίνι» lockdown στην Π.Ε. Καστοριάς, για 14 μέρες, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

«Ο Οκτώβριος ήταν ο πρώτος μήνας, που είχαμε αναθαρρήσει, που γέλασε λίγο το χειλάκι μας» λέει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδοχείων Π.Ε. Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος προσθέτοντας ότι για τις επόμενες μέρες που συμπεριλαμβάνεται η εορτή της 26ης Οκτωβρίου και η 28η Οκτωβρίου, το ενδιαφέρον του κόσμου για την Καστοριά ήταν πολύ μεγάλο με τις πληρότητες να έφταναν στο 60% – 70%. «Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν» αναφέρει με έντονο προβληματισμό ο κ. Σμαρόπουλος.

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Με πληροφορίες από grtimes.gr και iefimerida.gr


Spread the love