//Ξένα ΜΜΕ: «H Eλλάδα ετοιμάζεται για τους τουρίστες του καλοκαιριού»

Ξένα ΜΜΕ: «H Eλλάδα ετοιμάζεται για τους τουρίστες του καλοκαιριού»

Spread the love

«Τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά θα είναι εφικτά για όλους», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern»

Γερμανικά και αυστριακά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για τους τουρίστες του καλοκαιριού κι ότι πλέον θα μπορούν όλοι οι ταξιδιώτες -και όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι- να μεταβούν στα ελληνικά νησιά.

Γερμανικό περιοδικό «Stern»

«Τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά θα είναι εφικτά για όλους», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern» σχολιάζοντας τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό και τον χώρο της εστίασης που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή.

grecce1

«Για πρώτη φορά σε διάστημα πάνω από δύο μηνών, όλοι οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική χώρα θα μπορούν να επισκεφθούν όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου με πλοίο και αεροπλάνο. Επιπλέον, οι ταβέρνες, τα μπαρ και οι καφετέριες άνοιξαν ξανά σε όλη τη χώρα», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

«Μόνο τα μισά τραπέζια μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ταβέρνας, με την ελληνική κρατική τηλεόραση να αναφέρει ότι το πολύ έξι άτομα θα επιτρέπεται να κάθονται σ’ ένα τραπέζι».

«Στο τέλος Μαΐου, η ελληνική ομάδα που έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση της κρίσης της νόσου Covid-19 θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστούν να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων».

Aυστριακή εφημερίδα «Die Krone»

«H Eλλάδα ετοιμάζεται για τους τουρίστες του καλοκαιριού», γράφει στην ιστοσελίδα της η αυστριακή εφημερίδα επισημαίνοντας ότι από σήμερα άνοιξαν ξανά όλες οι ταβέρνες, τα μπαρ και οι καφετέριες σε όλη τη χώρα.

greece2

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε διάστημα πάνω από δύο μηνών, όλοι οι ταξιδιώτες θα μπορούν πλέον να μεταβούν από την ηπειρωτική χώρα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο.

«Η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

To επίμαχο δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι υπήρξαν λίγα κρούσματα της νόσου Covid-19 στα ελληνικά νησιά.

Αυστριακή εφημερίδα «Κurier»

«H Eλλάδα ανοίγει το χώρο της εστίασης», όπως αναφέρει στον τίτλο της η αυστριακή εφημερίδα «Kurier» και προσθέτει:

«Εφεξής τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά θα είναι εφικτά όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά για όλους τους ταξιδιώτες. Επιπλέον, οι ελληνικές ταβέρνες ανοίγουν ξανά».

protothema.gr

Spread the love