//Υπό κατάληψη το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους – ΒΙΝΤΕΟ

Υπό κατάληψη το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού επικρατεί από τα ξημερώματα στο εργοστάσιο και στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να κλιμακώνουν τον αγώνα τους για να μην περάσει το έγκλημα που μετατρέπει τη ΛΑΡΚΟ σε παλιοσίδερα, τους πετά στην ανεργία και τους ξεσπιτώνει, μαραζώνει τα χωριά τους.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, από τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Μάρτη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου και των γραφείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε» και προετοιμάζοντας την κάθοδο στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 28 Μάρτη, στις 5 μ.μ., στο Σύνταγμα μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Απαιτούν την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στις 31 Μάρτη, να σταματήσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί εκποίησης.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και του οικισμού ηχούν τραγούδια που συντρόφευσαν και συνεχίζουν να συντροφεύουν τους αγώνες των εργαζομένων. Εργάτες περιφρουρούν τις πύλες του εργοστασίου, ενώ το αγωνιστικό κλίμα συμπληρώνουν τα πανό, οι πικέτες και οι αφίσες που καλούν σε ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μάρτη.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των πατεράδων, των αδερφών και συγγενών τους στέκονται οι μαθητές του Γυμνασίου της Λάρυμνας δίνοντας τον δικό τους αγώνα και προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 28 Μάρτη.

«Εμείς οι μαθητές του Γυμνασίου Λάρυμνας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι γονείς μας για το μεροκάματό τους και το μέλλον μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Μάρτη, στην Αθήνα», αναφέρει σε ψήφισμά του το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών.

Παράλληλα μαθητές του σχολείου προετοιμάζουν τα πανό τους για την κάθοδο στην Αθήνα και δίνουν το δικό τους τόνο στις πολύμορφες κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων «για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ».

 

Πηγή 902.gr


Spread the love