//Υπογραφή Σύμβασης προϋπολογισμού 307.498,85€ για την « Εκτέλεση έργων συντήρησης Δήμου Καστοριάς» – ΦΩΤΟ

Υπογραφή Σύμβασης προϋπολογισμού 307.498,85€ για την « Εκτέλεση έργων συντήρησης Δήμου Καστοριάς» – ΦΩΤΟ

Spread the love

Την προγραμματική σύμβαση, που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών,  με τίτλο: « Εκτέλεση έργων συντήρησης Δήμου Καστοριάς» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Μάνου, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλιόπης Τσιάγγου-Κυριακίδου και των Προέδρων των Τοπιών Συμβουλίων Καστοριάς, Μανιάκων, Λεύκης, Τοιχιού.

 

Η συγκεκριμένη πράξη αποτελείται από τα παρακάτω 5 υποέργα:

  • Ασφαλτοστρώσεις οδών Κοινότητας Μανιάκων, προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ)
  • Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης – συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Καστοριάς, προϋπολογισμού 90.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ)   
  • Διαμόρφωση εισόδου Τ.Κ. Λεύκης Β’ Φάση, προϋπολογισμού  88.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ)
  • Επισκευή αποδυτηρίων γηπέδου Κ. Τοιχιού, προϋπολογισμού 14.500,00 ευρώ (με ΦΠΑ)
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων στο Πνευματικό Κέντρο Πενταβρύσου, προϋπολογισμού  14.998,85 ευρώ (με ΦΠΑ)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει πλήρως την κατασκευή του συνόλου των εποέργων σε ποσοστό 100%, δηλ. μέχρι το ποσό των 307.498,85 ευρώ, από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2023 της  Π.Ε. Καστοριάς, ενώ ο Δήμος Καστοριάς αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης και την υλοποίηση του έργου.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή, μαζί με την προγραμματική σύμβαση που ήδη έχει υπογράψει με τον Δήμο Καστοριάς και αφορά στο έργο Ασφαλτοστρώσεις οδών κοινότητας Κορησού  74.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, έχει χρηματοδοτήσει έως τώρα έργα ύψους 381.498,85 ευρώ με ΦΠΑ.

Η Περιφερειακή Αρχή εκτός του σχεδιασμού και της υλοποίησης μεγάλων έργων που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου, χρηματοδοτεί και έργα και δράσεις, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας μας, που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της.

 


Spread the love