//ΑΡ.ΣΥ.: Για την αποπομπή του μέλους της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΑΡ.ΣΥ.: Για την αποπομπή του μέλους της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Spread the love

Για την αποπομπή του μέλους της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 για την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, θα πρέπει τα μέλη της να αποκλείονται από κάθε θεσμικό όργανο. Άρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του.

Κατόπιν αυτού, καλούμε την Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του, τον Σαββουλίδη Χρήστο ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Καλούμε επίσης τις παρατάξεις του Π.Σ να δηλώσουν απερίφραστα, πως ο Χρήστος Σαββουλίδης που εκφράζει τις απόψεις της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στις διαδικασίες του Π.Σ.

Πολιτικοί φορείς που διακηρύττουν απόψεις για αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, Ρομά, ΑμεΑ, ιδεολογικοί αντίπαλοι, μειονότητες, θρησκευτικές πεποιθήσεις κλπ), δεν έχουν θέση σε θεσμούς που εκφράζουν οποιοδήποτε είδους δημοκρατίας.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α. ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης (ή της δημοτικής παράταξης) με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης «Ελληνική Αυγή» που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις.

Κοζάνη 9/10/2020

Στέφανος Πράσσος

Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»


Spread the love