//Άργος Ορεστικό: Μεγαλειώδης και συγκινητικός ο εορτασμός της πολιούχου Αγίας Παρασκευής – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Άργος Ορεστικό: Μεγαλειώδης και συγκινητικός ο εορτασμός της πολιούχου Αγίας Παρασκευής – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Με λαμπρότητα τίμησε την πολιούχο του Αγία Παρασκευή το Άργος Ορεστικό, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από την οποία όμως απών ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος επειδή βγήκε θετικός σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, παρόλαυτα αργότερα σε δεύτερο τεστ ο Μητροπολίτης βγήκε αρνητικός, αλλά ο ίδιος προτίμησε να αυτόπεριοριστεί για προληπτικούς λόγους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτανεία του λειψάνου και της Ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου αρκετοί μικροί και μεγάλοι με ευλάβεια και χαρά παρακολούθησαν την περιφορά της εικόνας.

Στις σημερινές πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο πρώην περιφερειάρχης Δημήτριος Σαββόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Θωμάς Μάνος, πλήθος αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, και απλός κόσμος.

Την περιφορά της εικόνας συνόδευσε η Φιλαρμονική του δήμου Άργους Ορεστικού και χορός Ιεροψαλτών τόσο από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όσο και από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, συμπολιούχου της πόλης.

Δείτε στο βίντεο την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία του λειψάνου και της Ιεράς εικόνας της Άγιας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους του Άργους Ορεστικού:

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό


Spread the love