//Γρεβενά: ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ ανακοίνωσε ο τοπικός βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Γρεβενά: ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ ανακοίνωσε ο τοπικός βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Spread the love

Την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου και στην πόλη των Γρεβενών, ανακοίνωσε ο τοπικός βουλευής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρεάς Πάτσης. Στην ανακοίνωση του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και κ. Ζαχαράκη αντίστοιχα.

Όλη η ανακοινώση του κ. Πάτση

Με ιδιαίτερη ικανοποίησή μου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που επικυρώνει τη δημιουργία του πρώτου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για το Νομό Γρεβενών. Έπειτα από συνεχείς επαφές μου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σειρά συντονισμένων ενεργειών μου, η δυνατότητα παροχής δημόσιας επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πλέον πραγματικότητα για τον Νομό μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό, κυρία Σοφία Ζαχαράκη που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο δίκαιο αίτημά που τους διατύπωσα και έγινε εφικτή η επίτευξή της επίλυσής του μέσα σε ένα μόνο σχολικό έτος.

Η δημόσια παιδεία αποτελεί για εμένα μια αδιαπραγμάτευτη αξία στην οποία θεωρώ ότι ειναι επιβεβλημένο να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες για όλους. Για τον λόγο αυτό η λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου αποτέλεσε εξαρχής μια από τις άμεσες προτεραιότητες μου.

Πλέον, από το σχολικό έτος 2020-2021 οι μαθητές που εργάζονται θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να μην στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης και της απόκτησης του απολυτηρίου του Λυκείου, αλλά να λάβουν και εξειδικευμένες γνώσεις στους τομείς της Διοίκησης – Οικονομίας, της Ηλεκτρολογίας- Ηλεκτρονικής- Αυτοματισμού, της Μηχανολογίας και της Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας.
Μαζί χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και δίνουμε δύναμη στον τόπο μας!


Spread the love