//Γρεβενά: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων – ΦΩΤΟ

Γρεβενά: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων – ΦΩΤΟ

Spread the love

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουλίου 2020 στην Κεντρική Πλατεία ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Αναλυτικότερα, η κομποστοποίηση των οικιακών υπολειμμάτων τροφής που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Διαλογή στην Πηγή”, εφαρμόζεται πιλοτικά στα Γρεβενά από τον περασμένο Ιανουάριο με την τοποθέτηση των καφέ κάδων στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή ανάπτυξη τους και σε άλλα σημεία του αστικού ιστού ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να επεκταθεί πλήρως το συγκεκριμένο δίκτυο συλλογής σε όλη την πόλη μέχρι το τέλος του έτους μέσω της χρηματοδότησης που αναμένεται από το ΕΣΠΑ.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.Ζήσης Κιάκας και κ.Δημήτρης Μπόλης. Στις δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης κ.Χρήστος Πέτρου υποστήριξε ότι «η αποψινή δράση έγινε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε περισσότεροι συνδημότες μας να μάθουν και να εφαρμόσουν την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων καθώς όσα λιγότερα σύμμεικτα απορρίμματα παραδίδουμε στη ΔΙΑΔΥΜΑ τόσο λιγότερο επιβαρύνεται το περιβάλλον ενώ παράλληλα μεγαλώνει το οικονομικό όφελος για τους κατοίκους». Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ κ.Κατερίνα Γιαννακούλα τόνισε ότι στους καφέ κάδους μπορούν να αποτεθούν βιοαπόβλητα όπως είναι αποφάγια και υπολείμματα τροφής φτάνει όμως να είναι στεγνά και στραγγισμένα και πάντα μέσα σε καλά δεμένες σακούλες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν δωρεάν στον κόσμο μικροί καφέ κάδοι για οικιακά απορρίμματα ενώ αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρακτική της κομποστοποίησης που συνεχώς κερδίζει έδαφος και στον Δήμο Γρεβενών.

 

 


Spread the love