//Γρεβενά: Σήμερα το απόγευμα η μεγάλη ποδηλατοβόλτα από τo ΕΠΑΛ μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες – ΦΩΤΟ

Γρεβενά: Σήμερα το απόγευμα η μεγάλη ποδηλατοβόλτα από τo ΕΠΑΛ μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες – ΦΩΤΟ

Spread the love

Ο Δήμος Γρεβενών κάνει κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες μας να δώσουν το παρών στην εναρκτήρια εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 16 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στις σχολικές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Γρεβενών.

Στη σημερινή πρώτη δράση που γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γρεβενών-ΕΠΑΛ και τον Σύλλογο Εθελοντών Γρεβενών θα βρεθεί στο επίκεντρο η ποδηλασία όπου μάλιστα θα γίνει και παρουσίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει βόλτα με ποδήλατα από το ΕΠΑΛ στην νέα σηματοδοτημένη διαδρομή που καταλήγει στις εργατικές κατοικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σηματοδότηση έγινε εθελοντικά από τους συμπολίτες μας Χρήστο Τσιαρσιώτη και Βασίλη Σιαφαρίκα τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Αδιαμφισβήτητα, η διαδρομή περιλαμβάνει διαφορετικά και εναλλασσόμενα σημεία καθώς οι συμμετέχοντες θα περάσουν από δρόμους, γειτονιές, πάρκα και πλατείες όπως επίσης και από πολλά γεφύρια που υπάρχουν κατά μήκος του Γρεβενίτη Ποταμού. Διαδρομή που αποτελεί προτεινόμενο έργο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που έχει καταρτίσει η Δημοτική Αρχή.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση της φετινής «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» θα γίνει με την πιστή εφαρμογή των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων και κανόνων που προβλέπονται από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

 


Spread the love