//Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία από το Εργατϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία από το Εργατϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς

Spread the love

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καστοριάς καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και για να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας.

Με αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτε όρθιο.Το ωράριο, οι συλλογικέςσυμβάσεις, οι Κυριακές, οι υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, το δικαίωμα της απεργίας, είναι οι «εγκληματικέςαλλαγές» που δεν γίνονται για το καλό́ των εργαζομένων -όπωςλένεξεδιάντροπα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης- αλλά́ γίνονταιεναντίον και σε βάρος των εργαζομένων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, με αποτέλεσμα να μένουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο έκθετοι απέναντι στους εργοδότες, σε μια περίοδο ήδη οξυμένης παραβατικότητας στην αγορά.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν όσα εργασιακά  δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με μόχθο και αγώνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ανάπτυξη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Spread the love