//Μεξικό: Εντοπίστηκαν πάνω από 200 πτώματα σε ομαδικούς τάφους

Μεξικό: Εντοπίστηκαν πάνω από 200 πτώματα σε ομαδικούς τάφους

Spread the love

Τουλάχιστον 215 πτώματα εντοπίστηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο σε εννέα ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Χαλίσκο στο Μεξικό, ενώ έξι μέλη μιας οικογένειας δολοφονήθηκαν στην πολιεία Γουαναχουάτο, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

Τα 157 από αυτά τα πτώματα στο Μεξικό εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο και 58 ακόμη από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, διευκρίνισε ο Γεράρδο Οκτάβιο Σολίς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Άλλοι πέντε ομαδικοί τάφοι πρόκειται να ερευνηθούν και άρα ο αριθμός των πτωμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νέα δολοφονία στο Μεξικό

Στο μεταξύ έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στην πολιτεία Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο ο τοπικός εισαγγελέας. Η επίθεση εξαπολύθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην Σελάγια, διευκρίνισε η εισαγγελία, εξηγώντας ότι «μια ομάδα ενόπλων έφτασε με ένα μαύρο 4×4 μάρκας Audi και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας».

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα πτώματα τριών γυναικών, δύο ανδρών και ενός ανήλικου, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Δύο ακόμη γυναίκες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι εγκληματικές δραστηριότητες στο Μεξικό δεν φαίνεται να έχουν περιοριστεί παρά την πανδημία του κορονοϊού. Ειδικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδουν μεγάλο μέρος της βίας που σπαράσσει το Μεξικό στην επιχείρηση που διεξάγει από το 2006 ο στρατός της χώρας κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Από τότε έχουν αναφερθεί στη χώρα περίπου 287.000 δολοφονίες, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσες από αυτές συνδέονται με τον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Το οργανωμένο έγκλημα έφτασε το 2019 σε επίπεδα ρεκόρ στο Μεξικό, με 34.582 ανθρωποκτονίες, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 1997 οπότε τηρούνται αρχεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Spread the love