//Στο «κόκκινο» η Καστοριά, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές – Οι αλλαγές στα sms για τις μετακινήσεις

Στο «κόκκινο» η Καστοριά, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές – Οι αλλαγές στα sms για τις μετακινήσεις

Spread the love

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαραδαλιάς, από αύριο το πρωί στις 6 θα ισχύουν δύο επίπεδα στον υγειονομικό χάρτη τα οποία θα είναι «κόκκινο» και «βαθύ κόκκινο»

Ως εκ τούτου η περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς θα είναι στο επίπεδο «κόκκινο» αυξημένου κινδύνου, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι ουσιαστικά, πέραν σε ότι αφορά σε όλη την Ελλάδα και κυρίως με τις αλλάγες που επέρχονται στα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Η αλλαγή επιπέδου δηλαδή δεν οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας αλλά στον τρόπο διαχείρησης του χάρτη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Χαρδαλιάς: Αλλαγές σε SMS και μετακινήσεις

Από αύριο Πέμπτη και από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου ισχύουν τα εξής:

Για τα SMS σε όλη τη χώρα

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.


Οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Στο «βαθύ κόκκινο» θα βρίσκονται από αύριο εκτός από την Αττική και οι εξής περιοχές:
Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6.
Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τέλος όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε όλες τις περιοχές η λειτουργία δια ζώσης διδασκαλίας όλα τα Λύκεια αναστέλεται. Ενώ στο βαθύ κόκκινο ισχύει για όλες τις σχολικές βαθμίδες πλην της ειδικής αγωγής.

 


Spread the love