//Συναγερμός στα Γιαννιτσά: Έκλεισε εργοστάσιο τροφίμων μετά από 46 κρούσματα – Αναμένονται μέτρα

Συναγερμός στα Γιαννιτσά: Έκλεισε εργοστάσιο τροφίμων μετά από 46 κρούσματα – Αναμένονται μέτρα

Spread the love

Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου έκλεισαν προσωρινά – Τουλάχιστον 680 ο αριθμός των εργαζομένων, οι οποίοι είναι από Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 46 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε εγκαταστάσεις εργοστασίου στην περιοχή των Γιαννιτσών. Η διοίκηση της μονάδας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία, την ίδια στιγμή που τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποτυπωθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που δημιουργήθηκε.

Από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές των κρουσμάτων. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η αλυσίδα μετάδοσης.

Ο εντοπισμός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλη την περιοχή, καθώς στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι αναμένονται μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς στην περιοχή, με έμφαση στη Γουμένισσα.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του, μέχρις να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ στο μεταξύ έχει προγραμματοστεί να γίνει εντατική απολύμανση σε όλους τους χώρους της μονάδας.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 46.

Το χρονικό των μολύνσεων

Αρχικά, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα ανάμεσα σε 30 εργαζόμενους, που μετακινούνται καθημερινά προς και από Γιαννιτσά, από τη Γουμένισσα και το Κιλκίς, όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Στο σύνολό τους είναι Ρομά. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά. Οι έλεγχοι που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθούν τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

protothema.gr


Spread the love