//ΤΕ Καστοριάς-Βοΐου του ΚΚΕ: Επικίνδυνος ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Καστοριάς λόγω συνωστισμού

ΤΕ Καστοριάς-Βοΐου του ΚΚΕ: Επικίνδυνος ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Καστοριάς λόγω συνωστισμού

Spread the love

«Η επιλογή της κυβέρνησης να διεξαχθεί ο εμβολιασμός χωρίς κανένα κόστος είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη», σημειώνει  σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ με αφορμή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά του COVID-19 εδώ και μια βδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Όπως καταγγέλλει, στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για διεξαγωγή των εμβολιασμών, καθώς συνωστίζεται ο κόσμος έξω από τα εξωτερικά Ιατρεία για να εμβολιαστεί μαζί με τους ασθενείς των εξωτερικών, ενώ εισέρχονται  στο Νοσοκομείο απλά με θερμομέτρηση, με αποτέλεσμα να εκτίθεται και ο πληθυσμός μέσα στο νοσοκομείο αλλά και το Υγειονομικό προσωπικό.

Παράλληλα, η ΤΕ Καστοριάς – Βοΐου προσθέτει πως «δεν υπάρχει ενίσχυση με επιπλέον εργαζόμενους με αποτέλεσμα όση προσπάθεια και αν γίνεται από το προσωπικό του Νοσοκομείου, να πέφτει πάνω τους και το βάρος των εμβολιασμών και μάλιστα σε βάρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου».

«Βέβαια δε βρεθήκαμε ξαφνικά σε αυτήν την κατάσταση. Όσο και αν ήθελε η κυβέρνηση να μας πείσει για την “επιχείρηση ελευθερίας” και ότι δήθεν με το εμβόλιο τελειώνει το μαρτύριο-ειδικά μπροστά σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού- και τον εμβολιασμό να διαρκεί για μήνες, οι ευθύνες της για τα κενά στην ΠΦΥ αλλά και ουσιαστικά στη μη λήψη κανενός απολύτως μέτρου στα Νοσοκομεία είναι φανερές» σημειώνει.

Η ΤΕ Καστοριάς – Βοΐου απαιτεί άμεσα:

  • Να εξοπλιστεί κατάλληλα με μόνιμο προσωπικό και υποδομές η ΠΦΥ του Νομού Καστοριάς και να διεξαχθεί εκεί με ασφάλεια ο εμβολιασμός του πληθυσμού.
  • Να προμηθευτεί άμεσα όλα τα εμβόλια που χρειάζονται για έγκαιρο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού ο Νομός. Να ενημερωθούμε για την κατάσταση εμβολιασμού και τη ροή των εμβολίων.
  • Να ενισχυθεί το ΓΝ Καστοριάς ώστε να μην αποτελεί Νοσοκομείο μίας νόσου. Να φτιαχτεί αυτοτελώς Παθολογική κλινική και να μη διασκορπίζονται τα περιστατικά σε άλλες κλινικές λόγω μετατροπής της Παθολογικής σε covid κλινική. Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με το προσωπικό που χρειάζεται. Δε γίνεται να έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμη να μην υπάρχει Πνευμονολόγος. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Spread the love